Her kan du lese om hvilke Juice Lubes produkter Ole anvender og hvordan for å klargjøre sykkelen sin til vårsesongen. Samt en liten oppdatering om sykkelforholdene i Oslo og omegn. Vi kan rapportere om gode forhold langs kysten, Høvik og Bygdøy er helt fritt for snø, samme er Sørmarka. Trulsrunden i Østmarka er også bra, mens det fortsatt ligger litt is innover i marka, en uke eller to til så blir nok både sørlige deler av Lillomarka og Gjelleråsen klar!

 

For å få mest mulig ut av de første turene er det viktig å sørge for at sykkelen er klar for å bli med på leken. Har du vært flink til å rengjøre sykkelen før vinteren, trengs det som regel ikke mer enn en rask sjekk av bremser og gir.

Sørg for å vaske bort støv og smuss fra skiver og bremseklosser med en god Brake Cleaner, og smør kjede med olje til forholdene. Som regel er det litt gjørmete på våren, så en ”Wet Lube” er lurt.

Et annet lurt tips er å bruke litt Fork Juice på gaffel og bakdemper, dette gjør at de fungerer bedre og er spesielt bra når sykkelen har stått en stund. 

Fork Juice

Har du derimot satt sykkelen rett i boden etter siste gjørmete stitur, eller syklet igjennom salt og drit om vinteren, trengs en skikkelig skrubb. Sørg for å bruk en god avfetting på drivverk, og der det har satt seg skikkelig, men pass på å ikke få det i krank- og hjullager. Til resten av sykkelen bruker du en bike wash. Denne pakken dekker begge deler.

Når sykkelen er ferdig vasket anbefaler vi å spraye med JL69 på alle bevegelige deler, denne driver ut fukt og forhindrer/løser opp rust. Deretter forbereder du sykkelen som vanlig. 

Ofte kan en lang vinter gjøre at allerede slitne kulelager ruster fast, særlig styrelager og kranklager er utsatt. Man kan forsøke å redde det som er igjen ved å åpne opp å smøre med fett, men som regel er det best å bytte til nye lager. Hverken styre- eller kranklager er spesielt dyrt, og nye lager er uendelig mye bedre en de gamle. Trenger du hjelp til dette, eller kanskje nye vaierstrømper og girvaiere for å gjøre sykkelen som ny, kan du ta med sykkelen til butikken vår. Vi sørger for at sykkelen din blir klar for en ny sesong.

 

/Ole